— Mitt hjerte er med Barabas

I anledning Burgtheaters strømming av «Ritter, Dene, Voss», har vi hentet et intervju med den legendariske skuespilleren Gert Voss fra tidsskriftets arkiv. I intervjuet snakker Gert Voss om sin tolkning av den blodtørstige jøden Barabas i Peter Zadeks oppsetning av «The Jew of Malta», og rollen som Rosmer i Ibsens «Rosmersholm».

The Jew of Malta (ca. 1592) regnes for å gå Shakespeares The Merchant of Venice en høy gang, gjennom portrettet av den blodtørstige jøden Barabas. Men på Burgtheater i Wien har Peter Zadek funnet en måte å tolke stykket på, som ifølge hovedrolleinnehaveren Gert Voss; «gjør det til en fornøyelse å spille rollen.»

– Barabas var muligens et alter-ego av Marlowe, foreslår Voss. Han var spion, homofil, ateist og involvert i kriminelle affærer. Marlowe var som Jean Genet — mange århundrer senere.

Lese mer?
Jeg er abonnent Jeg er ikke abonnent
Logg inn Bli abonnent
Finnes i utgave::