«Kanata. Episode 1. La controverse», regi: Robert Lepage. Théâtre du Soleil 2018. Foto: Michele Laurent

Teater med offerlogikk

(Paris): Siden i sommer har det stormet rundt de legendariske regissørene Robert Lepage og Ariane Mnouchkine. De har kjempet mot anklager om kulturell appropriasjon og til forsvar for forestillingen «Kanata. Episode 1. La controverse». En forestilling som skulle vise hvorfor kunstnere som dem skal kunne fortelle om de kanadiske urfolkenes problemer – uten å inkludere dem. Nysgjerrig på om de gamle mestrene hadde mistet bakkekontakten eller var inne på noe genialt, dro jeg til Paris.

Kanata. Episode 1. La controverse

Regi: Robert Lepage

Dramaturg: Michel Nadeau

Scenograf: Ariane Sauvé sammen med Benjamin Bottinelli, David Buizard, Kaveh Kishipour, Claude Martin

Lys: Lucie Bazzo, sammen med Geoffroy Adragna, Lila Meynard

Videoprojeksjon: Pedro Pires

Lese mer?
Jeg er abonnent Jeg er ikke abonnent
Logg inn Bli abonnent