Promo-bilde Hunder. Foto: Vibeke Tandberg

Våren 2020 på Nationaltheatret

Vibeke Tandbergs teaterdebut, Hunder, er premiereklar på Malersalen i januar 2020. Mer om Nationaltheatrets 2020-repertoar her:

Teatervåren er her – den er politisk, leken og absurd!

Gjør deg klar for et storslått epos på Hovedscenen, når den klassiske romanen Jane Eyre blir en estetisk eksplosjon – om kjærligheten og om å velge sin egen vei. Teaterlek blir det også i Bertolt Brechts samfunnsdrama Den kaukasiske krittringen – om moral og morskjærlighet i krigsherjingens tid.

Våren 2020 gir vi også scene til absurdismens mester, Samuel Beckett, med forestillingen Lykkedager. Og sannelig blir det også et gjensyn med tantene i Elsa Beskows nostalgiske barndomsdrøm, som kan oppleves lett absurd, når fire skuespillere undersøker hvordan det står til med dem i dag – i Tante Grønn, tante Brun, tante Fiolett og onkel Blå – en forestilling for voksne. Heller ikke Vibeke Tandbergs debut som dramatiker, stykket Hunder, unndrar seg lekenheten og absurdismen.

Det blir poesi og rock på Amfiscenen med forestillingen Menneske, kjære menneske. På Torshov kan du oppleve Kingsford Siayors personlige historie i Superkid. Og det blir samfunnsdebatt: Hva vil vi med skolen? Spørsmålet drøftes i Reform 97 – en nær forestilling om skolepolitikk. Til slutt vil vi trekke frem teatrets husdramatiker Kathrine Nedrejord, som har skrevet Vi hjemløse, et sårt og vakkert skuespill om en flyktningfamilie og den øredøvende freden.

Mer informasjon:

www.nationaltheatret.no

Våren 2020 på Nationaltheatret er lansert