Nina Hoss i «Rückkehr nach Reims». Regi: Thomas Ostermeier, Schaubühne 2017. Foto: Arno Declair

Tilbake til Reims

DIGITAL REPRISE: I «Rückkehr nach Reims» («Hjem til Reims») skildrer den franske forfatteren Didier Eribon hvordan han i mange år fortidde sin arbeiderklassebakgrunn. Thomas Ostermeiers oppsetning strømmes (valgfritt på tysk og engelsk), i opptak i dag, fredag 20. november fra teatrets hjemmeside. Les omtale her

Thomas Ostermeiers iscenesettelse av Ruckkehr nach Reims av den franske sosiologen Didier Eribon hadde premiere på en teaterfestival i Manchester i 2017, og ble deretter overført til Schaubühne i Berlin — hvor den har blitt spilt regelmessig, både i en engelsk og en tysk versjon. Det skyldes at hovedrolleinnehaver Nina Hoss behersker begge språk, mens de to andre rollene ambulerer. Men det er også en oppsetning som har en tydelig ambisjon om å ta den diskusjonen som forfatteren inviterer til i boka videre.

Lese mer?
Jeg er abonnent Jeg er ikke abonnent
Logg inn Bli abonnent