Sort/Hvid åpner arkivet

Fra i dag og de næste fjorten dage kan du se eller gense MANIFEST2083.

I maj måned kigger vi tilbage på Sort/Hvids historie og giver dig mulighed for at se eller gense nogle af vores forestillinger gennem tiden. Hver uge offentliggør vi en ny forestilling, som er tilgængelig i fjorten dage. 

Første forestilling bliver MANIFEST 2083, der var baseret direkte på Anders Behring Breiviks manifest i forbindelse med massakren på Utøya den 22. juli 2011. Det er vel Danmarkshistoriens mest omdiskuterede teaterforestilling.

Kritikerne mente, at tragedien på Utøya var for alvorlig og for tæt på tidsmæssigt til, at vi kunne behandle den kunstnerisk. Men vi insisterede på nødvendigheden af at undersøge Anders Behring Breivik som politisk terrorist og ikke som en ensom psykopat, som medierne gjorde ham til. Med MANIFEST 2083 stillede vi spørgsmålene: Hvordan kunne en massakre som Utøya ske? Hvorfor forvandlede en tilsyneladende velfungerende norsk mand sig til en af vor tids største massemordere? Og hvad siger det om vores samfund?

MANIFEST 2083 spillede i kælderen under det gamle CaféTeatret, hvor Sort/Hvid i sin tid startede. Der var plads til 48 mennesker i den lille kælder, men forestillingen turnerede efterfølgende i flere lande og blev diskuteret i alt fra TV-avisen til medier i England, Frankrig, Tyskland, Italien, Rusland, New Zealand og vi kunne blive ved. Forestillingen havde premiere den 15. oktober 2012 med skuespiller Olaf Højgaard på scenen. 

Du kan se MANIFEST 2083 fra i dag den 6. maj til og med den 19. maj via linket nedenfor. Hver uge offentliggør vi en ny forestilling. Følg med på vores hjemmeside samt på Facebook og Instagram. Vi glæder os til at dykke ned i vores historie sammen med jer.