Den smittevernvennlige premieren på Death of England, Delroy, den 4. november var første og siste forestilling før nedstengning.

Vårt tunge mismots vinter

(London): I England går en fireukers lockdown mot slutten. Teatrene i hovedstaden vil fra 2. desember kunne åpne for sosialt distanserte forestillinger, men mange frykter at den forestående koronavinteren vil drive en allerede sterkt presset sektor mot bristepunktet.

Det er ikke bare i Richard III at Storbritannia opplever en «winter of discontent»; årsskiftet 1978-1979 var preget av omfattende streik og misnøye, da landets fagforeninger krevde høyere lønninger enn statsminister James Callaghan var villig til å gå med på. Uroen og kaoset som fulgte banet vei for Margaret Thatcher, og denne vinteren har siden blitt oppkalt etter første linje i Shakespeares skuespill. Mye tyder likevel på at koronavinteren det engelske folk nå står overfor, med høye smittetall og vedvarende nedstengninger, vil føre til enda mer mismot enn for 40 år siden.

Lese mer?
Jeg er abonnent Jeg er ikke abonnent
Logg inn Bli abonnent