Terje Ranes som Den eine og Tore B. GRanås som Den andre, i Eg er vinden. Regi: NBora Evensen. Turnéteatret i Trøndelag 2021. Foto: Espen Storhaug

Det siste hvilested strødd ut overalt. Dit drar vi

(Verdal): På scenen står en båt på tvers, på dekket er skuespillerne. Båten seiler ingen steder, bortsett fra i tankene våre. Det tenkte vannet er opprørt, og det stormer rundt dem. Hvorfor, spør Den andre. Det bare skjedde, svarer Den ene. Det er tungt å stå overfor et selvmord.

Ut av mørket står en mann alene på dekket i taushet, går urolig fram og tilbake. Et nytt, kort mørke før det dukker opp en mann til. To menn er i samme båt. Den ene spør og den andre svarer. Vennskap og død.

Eg er vinden

Av Jon Fosse

Regi: Nora Evensen

Scenografi: Milja Salovaara

Lysdesign: Ingrid Skanke Høsøien

Lese mer?
Jeg er abonnent Jeg er ikke abonnent
Logg inn Bli abonnent