Chris Dercon går av

Chris Dercon går av som teatersjef på Volksbühne i Berlin.

Fredag 13. april ble det kjent at Chris Dercon går av som teatersjef på Volksbühne i Berlin. Avskjeden kommer 5 måneder etter at Dercon tiltrådte som teatersjef. Fra det ble kjent at den belgiskfødte kuratoren Dercon - fra Tate Modern i London - var utnevnt som Frank Castorfs etterfølger i april 2015 har debatten rast. Tyske teaterfolk - med Claus Peymann i spissen - var raske til å spå at han ville rasere Volksbühne som ensembleteater og forvandle det til et eventhus. Kort tid etter at utnevnelsen av Dercon var annonsert, svarte over 150 skuespillere og andre ansatte med et åpent protestbrev. Den heftige kritikken ble fulgt opp av en husokkupasjon i fjor høst. Men tungen på vektskålen for Dercons avgang er at han hverken har lykkes i å kommunisere det kunstneriske programmet eller trekke publikum til teatret. Åpningssesongen høsten 2017 fikk med få unntak hard medfart fra tyske kritikere. 

Se Susanne Øglænds kommentar om Dercons første sesong, publisert i Norsk Shakespearetidsskrift nummer 1 2018, her på nettstedet. For bakgrunn: se også nummer 2-3 2017, hvor Uwe Cramer og Tone Avenstroup kommenterer sjefsskiftet, og som også inneholder et eksklusivt intervju med avtroppende teatersjef Frank Castorf, samt en billedreportasje fra avskjedsfesten på Rosa-Luxemburg-Platz i juni i fjor.

Inntil en ny teatersjef er valgt på Volksbühne, vil teatret ledes av administrerende direktør Klaus Dörr.

https://www.nytimes.com/…/chris-dercon-quits-volksbuehne.html 

http://www.spiegel.de/kultur/gesellschaft/chris-dercon-verlaesst-volksbu...