Støtt crowdfundingkampanjen

Hjelp Einat Weizman å trosse den israelske sensuren og realisere dokumentarteaterstykket "Prisoners of the Occupation", oppfordrer Marius Kolbenstvedt fra festivalen Motforestillinger. Støtt crowdfundingkampanjen på idiegogo

Prisoners of the Occupation bryter et tabu i det israelske samfunnet ved å gi stemme til de mest bortgjemte av alle ofrene for okkupasjonen:

            De palestinske politiske fangene i isralske fengsler eller leire. Der den offentlige israelske diskursen kun bruker termer som «terrorister» eller «sikkerhetstrussler», vil Einat Weizman presentere mennesker som formidler sine egne historier, med et bredt spekter av politiske og personlige motivasjoner for sin som oftest ikkevoldelige aktivisme. Barn helt ned i tolv års alder holdes rutinemessig innesperret i månedsvis uten lov og dom. Enhver ytring eller handling kan stemples som terroristisk. Poeter og ikkevoldsdemonstranter fengsles for sin motstand mot okkupasjonen. 

           Den høyrepopulistiske kulturministeren Miri Regev har bannlyst stykket og truet med at ethvert teater som samarbeider med Einat om prosjektet, vil miste statsstøtten umiddelbart. Truslene virker, og det er vanskelig å finne israelske partnere både kunstnerisk og økonomisk.

           Weizman har nå satt i gang en internasjonal crowdfundingkampanje for å kunne fullføre prosjektet og bruke teateret til å synliggjøre internt i Israel noen av brutalitetens mørke konsekvenser. 

Støtt crowdfundingkampanjen på idiegogo

Kampanjevideo her:

 https://www.indiegogo.com/projects/prisoners-of-the-occupation-a-play#/

(se også intervju med Einat Weizman i Norsk Shakespearetidsskrift, nr. 2-3 2015. red. anm.)