Kjeruber i kuppelen i Panini-katedralen. Kompani Vinge/ Müller, Festspillene i Bergen. Foto: Therese Bjørneboe

Ingen flere pølser skal stekes på bål i Stamsund, eller?

(Bergen): Panini BoysRoom av Vinge og Müller er en forestilling med så tette sammenvevde bilder og påstander at den dramaturgisk sett overgår enhver tidligere vev av handling, det være seg Odin Teatret eller Grotowski.

Denne forestillingen er en parafrase over Henrik Ibsens Peer Gynt,  samtidig som det er en videreføring av elementer fra den forestillingen Kompani Vinge/Müller hadde i Nationaltheater Reinickendorf i Berlin i fjor sommer. Den var basert på bøant annet Byggmester Solness, mens de store kulturelle og politiske «byggmestrene» som ble fremstilt på en ironisk og sarkastisk måte – med særlig brodd mot Frank Castorf, som samtidig med premieren til Vinge/Müller tok avskjed med Volksbühne.

Lese mer?
Jeg er abonnent Jeg er ikke abonnent
Logg inn Bli abonnent