Et kalejdoskop af vidnesbyrd

Vi henter Niels Lehmanns anmeldelse av Finn Iunkers STEMMER FRA ISRAEL fra arkivet, i anledning Finn Iunkers disputas To scenetekster og en kommentar, på Kunsthøgskolen i Oslo, 13. januar. https://khio.no/events/1067

Det er en grusom fortælling, Finn Iunker præsenterer i sin tekst Stemmer fra Israel. Eller fortælling er der strengt taget ikke tale om, eftersom teksten består af en række udsnit af interviews med israelske soldater og officials fra de besatte områder foretaget af organisationen Breaking the Silence. Iunker har skåret dem til, så de fremtræder med den størst mulige dramaturgiske kraft, men der er ikke tilføjet den mindste smule fiktion, og vidnerne får dermed lov til at berette med deres egne stemmer om den utålelige situation i de besatte områder.

Lese mer?
Jeg er abonnent Jeg er ikke abonnent
Logg inn Bli abonnent
Finnes i utgave::