Morten Burian i Rocky! Regi: Tue Biering, Husets teater 2017/18. Tue Foto: Henrik Ohsten Rasmussen

När populismen segrar

(København): Reumert-pris vinnare 2018: Med en nyslaktad gris, flödande teaterblod och en äkta högerpopulist på scenen har danske regissören Tue Biering skapat slagkraftig politisk teater.

Det var inte överraskande att Tue Biering (född 1973) tilldelades Årets Reumert som dansk teaters bästa regissör 2018. Hans uppsättning Rocky! på Husets Teater har varit en av de mest omtalade under spelåret 17/18. Denna monolog behandlar framväxten av populistiska och nationalistiska partier i europeisk politik. Den får en särskild effekt av att skådespelaren Morten Burian på en black box-scen har sällskap av en hel, nyslaktad gris som hänger i en krok.

Lese mer?
Jeg er abonnent Jeg er ikke abonnent
Logg inn Bli abonnent