Kyrre Hellum og Kaia Varjord i Vår vesle, Det Norske Teatret. Foto: Bård Gundersen

En uspektakulær depresjon

Vår vesle på Det Norske Teatret har potensial til å si mye interessant om vår tids store bølge av unge som sliter psykisk. Men lik en «typisk» depresjon er forestillingen både forvirrende og litt tung på labben.

En av episodene til den innflytelsesrike og populære tv-serien Girls vakte mye oppmerksomhet for sin framstilling av kvinners reproduktive helse. Like etter at de har blitt sammen, proklamerer Adams kjæreste Mimi-Rose med letthet at «I can’t go for a run because I had an abortion yesterday». Her fikk vi endelig se en karakter hvis valg om å ta en abort ikke automatisk medfører store traumer. Aborter skjer, de skjer ofte, og det er ikke alltid valget er så hardt. Så ble det til slutt også vist fram i populærkulturen, det var befriende!

Lese mer?
Jeg er abonnent Jeg er ikke abonnent
Logg inn Bli abonnent