Fra Jan Fabres 24-timers maratonforestilling Mount Olympus.

«Ingen sex, ingen solo.»

Jan Fabre anklages for omfattende seksuell trakassering og maktmisbruk, i et Åpent brev fra 20 tidligere utøvere.

I et åpent brev har 20 forhenværende utøvere i det belgiske kompaniet Troubleyn anklaget koreograf og kunstnerisk leder Jan Fabre for seksuell trakassering og maktmisbruk. Brevet, som ble offentliggjort i forrige uke (Rekto: Verso, 12. 09.2018), har vakt internasjonal oppsikt. Både fordi anklagene er så alvorlige, også i forhold til andre #metoo-relaterte saker, og fordi Jan Fabre er en internasjonal stjerne og en av de fremste eksponentene for flamsk og belgisk scenekunst. Han er berømt og beryktet for sitt «overskridende», og ofte provoserende scenespråk.

Lese mer?
Jeg er abonnent Jeg er ikke abonnent
Logg inn Bli abonnent