Mads Ousdal, Mariann Hole og Lasse Lindtner under Hildes entré i Byggmester Solness. Regi: Stéphane Braunschweig. Foto: Øyvind Eide

Mesterlig Solness

Stéphane Braunschweig har - sammen med eminente skuespillere - skapt en psykologisk «Byggmester Solness» som virker forfriskende i en tid hvor man så ofte ser ut til å tro at man må finne på noe for å «aktualisere» Ibsen.

Stéphane Braunschweig framstår i dag som en av Europas ledende Ibsen-regissører, og med Bygmester Solness på Nationaltheatrets hovedscene har han regissert syv av Ibsens skuespill. Braunschweig er ikke bare regissør. Han står også for scenografien (her i samarbeid med Alexandre de Dardel), og det visuelle uttrykket er viktig i hans sceniske verden. I Bygmester Solness er vi først i arkitektens kontor; hvitkalkede teglvegger, tegninger på veggen, tegnebord, dataskjermer.

Lese mer?
Jeg er abonnent Jeg er ikke abonnent
Logg inn Bli abonnent