I søken etter sin far: Madalena Sousa Helly-Hansen som Rehana i Engelen frå Kobane. Foto: Thor Brødreskift

Sterkt og brutalt om Syriakrigen

(Bergen): Historien i Engelen fra Kubane bygger på en mytisk kvinneskikkelse, skapt på sosiale medier, som dessverre fortsatt er like relevant.

Rehana er imot vold og krig. Hun skal bli advokat og kjempe for folks rettigheter. Hun er empatisk, ung og uskyldig. Hun skal ikke ende opp som sin far, en bonde og krigsveteran. Hun bærer jussbøkene sine som sitt skjold, faren bærer våpen. De er stikk motsatt – tror hun, og ser ikke viktigheten av å lære å skyte med en rifle. Det skal senere vise seg å bli en livsnødvendighet for Rehana, som ufrivillig blir delaktig i kampen mellom frihet og tyranni, mot IS-okkupasjonen.

Ikke uten min far

Lese mer?
Jeg er abonnent Jeg er ikke abonnent
Logg inn Bli abonnent