7, TAO Dance Theatre. Dansens hus Foto: Duan Ni

Tallenes dans

En sort del, en hvit del, en diagonal, begrensede, repeterende bevegelsesekvenser fremført i total synkronitet mellom utøverne. Bejing-baserte TAO Dance Theater åpner Dansens Hus programmering denne høsten med doublebillen 6 & 7. På sitt beste løftes rommet til en kollektiv opplevelse av enhet, men i sum blir verkene låst i sine egne dogmer.

6 starter i et mørklagt rom til lyden av suggererende strykeinstrumenter. Komponist Xiao Hes lydbilde gir assosiasjoner til såkalt verdensmusikk og blir liggende tett på koreografien gjennom den drøye halvtimen verket varer. Etter hvert åpner lyset for et diffust og tilsynelatende uendelig landskap der bevegelser skimtes i utkanten. Det er norske Ellen Ruges design som bidrar til en mystisk, men også poetisk og assosiativ stemning.

Lese mer?
Jeg er abonnent Jeg er ikke abonnent
Logg inn Bli abonnent