HT: Sammenblanding av personalkonflikt og nødvendig organisasjonsendring

Det er styret på Hålogaland Teater som må ta ansvar for å velge strategi og organisasjonsmodell når man ser at den gamle ikke fungerer, skriver Kristin Bjørn.

Styret ved Hålogaland Teater (HT) og den avsatte teatersjefen Inger Buresund har hver sin versjon av hva avskjedigelsen av henne handler om. Buresund sier at dette handler om en langvarig konflikt om organisasjonsmodeller og fordeling av makt mellom henne og direktøren. Styreleder bekrefter at det har vært en sterk konflikt om ledelse mellom direktør og teatersjef, men sier avskjedigelsen ikke har noe med dette å gjøre. Styret sier avskjedigelsen er en personalsak som bunner i Buresunds gjentatte dårlige oppførsel.

Lese mer?
Jeg er abonnent Jeg er ikke abonnent
Logg inn Bli abonnent