Via Kabana med sør-afrikanske kompani Katlehong. Dansens Hus 2019. Foto: Christian Ganet

Multimodal håpsfeiring

Gjennom fenomenal kroppsbeherskelse, engasjerende sang og visuelle stimuli, formidler kompani Via Katlehong den dype frustrasjonen og det såre håpet om regnbuenasjonen man var lovet etter apartheids fall.

Lyset i salen blir brått slått av. En datagenerert stemme, gjentar ordet «Corruption». En mannlig danser står midt i mellom to vegger som møtes diagonalt på scenen. Han trer sakte frem mot publikum. Hjertebankslyder blir stadig høyere. Straks blir en danser til syv. Ikledd mønstrete fløyelsskjorter, chinobukser og joggesko, ser de ut som alminnelige fotgjengere tatt ut av hvilken som helst sør-afrikansk storby. Men de har en formidlingsevne som er alt annet enn dagligdags.  

Lese mer?
Jeg er abonnent Jeg er ikke abonnent
Logg inn Bli abonnent