I, Dareen T." av og med Einat Weizman, vises i Oslo 1. mars. Foto: David Kaplan

Fengsel og teater

Ytringsfriheten for kunstnere og journalister er under sterkt press i hele Midtøsten. Den norske scenekunstneren Marius Kolbenstvedt har snakket med israelske og palestinske kunstnere om deres erfaringer med tiltagende sensur, fengsling, trakassering av dissidenter og regimekritikere. Blant samarbeidspartnerne hans er jødiske Einat Weizman som denne uka framfører monologen "I, Dareen T", basert på intervjuer med den fengslede palestinske poeten Dareen Tatour.

I mai 2017 fikk Einat Weizman stoppet sitt dokumentar-teaterstykke om politiske fanger, Prisoners of the Occupation, stanset av den høyrepopulistiske israelske kulturministeren Miri Regev. Regev proklamerte fra talerstolen i Knesset at ethvert teater som rører Weizmans stykke umiddelbart vil miste statsstøtten.

Lese mer?
Jeg er abonnent Jeg er ikke abonnent
Logg inn Bli abonnent
Finnes i utgave::