Einat Weizman i «I, Dareen T.», under Human International documentary Festival, på Vega Scene. Foto: David Kaplan

Makta i dei nakne ord

Førestillinga «I, Dareen T.», under Human International documentary Festival, på Vega Scene, rykker oss inn i den pågåande inhumane politikken ført av det israelske regimet mot generell kunstnarisk og eksistensiell fridom under staten og okkupasjonsmakta Israel.

I et nøkternt scenerom, kun med eit bord og ein stol, står skodespelaren Einat Weizman og ser på oss, og etablerer raskt dobbeltkarakteren som skal bere førestillinga; henne sjølv, israelsk jødisk, veletablert skodespelar, teaterskapar og aktivist basert i Tel Aviv, og hennar møte med den palestinske poeten Dareen Tatour, som ho og her vil representere på scena, for å fortelje om korleis eit dikt fekk henne arrestert og den reisa ho gjennomlever som følge av dette. 

    –    Den dagen Dareen skulle i fengsel, starter Weizman, 

Lese mer?
Jeg er abonnent Jeg er ikke abonnent
Logg inn Bli abonnent