Miljøet som forsvant

Jeg etterlyser en synlig strategi for hva det å fremme den frie scenekunsten i Norge betyr for Black Box teater, skriver produsent og dramaturg Gry Ulfeng i denne kommentaren.

Black Box teater ble etablert som de frie scenekunstgruppenes teaterscene av Danse- og Teatersentrum, i 1985. Her kunne grupper som var spredt over hele landet leie seg inn. Etter hvert ble co-produksjon og inviterte gjestespill fra inn- og utland et mandat på bakgrunn av en bevissthet om behovet for å heve kvaliteten på fri scenekunst i Norge. Teateret hadde nasjonal støtte fra feltet som «et omvendt Riksteater». De første bevilgningene fra Stortinget ble gitt til teatret ut fra argumentasjonen «omvendt Riksteater» og viktigheten i at utenbysgrupper skulle ha en scene i Oslo.

Lese mer?
Jeg er abonnent Jeg er ikke abonnent
Logg inn Bli abonnent