Human Sharifi i The dead live on in our dreams, med premiere på Dansens hus 28.mars. Foto: Tale Hendnes

Tilbake til risikoen foran publikum

Det jeg vil nå, er å bære en forestilling fysisk alene. Jeg vil stå i et rom og møte publikum uten andre dansere på scenen. Det er å komme tilbake til seg selv, å tørre å gå inn i seg selv, møte sine begrensninger og omgjøre dem til muligheter, sier Hooman Sharifi. Intervju ved Gry Ulfeng.

I juni 2018 gikk Hooman Sharifi av som kunstnerisk leder for Carte Blanche, Norges nasjonale kompani for samtidsdans. Nå er han tilbake i det frie feltet som koreograf og danser i sitt eget Impure Company, med soloen The dead live on in our dreams, som har premiere på Dansens Hus, torsdag 28. mars.

Gry Ulfeng: ‘Utvidet koreografi’ er et begrep det har blitt populært å snakke om, slik f. eks. Florian Malzacher og Mårten Spångberg gjør. Vil du si at din koreografiske praksis er ‘utvidet koreografi’?

Lese mer?
Jeg er abonnent Jeg er ikke abonnent
Logg inn Bli abonnent