… Leve Rosendal Teater!

Når vi åpner 23. august 2019, vil navnet vårt være Rosendal Teater, skriver Teaterhuset Avant Garden i en pressemelding. 

Som mange har fått med seg, har vi i Teaterhuset Avant Garden hatt vår aller siste forestilling i Midtbyen. Neste uke flytter vi endelig inn i Rosendal Teater. Der skal vi skape et fritt rom. Et rom for kunstnere til å eksperimentere. Et rom for publikum til å reflektere. Et lokalt møtested for Østbyen og for Trondheim. For å vise byen at vi mener alvor, lar vi også vårt gamle navn bli igjen i Olav Tryggvassons gate. Når vi åpner 23. august 2019, vil navnet vårt være Rosendal TeaterEt navn som forteller mer om hva du finner hos oss, enn vårt gamle.

Vi skal fortsette å vise scenekunst som tar pusten fra deg. Vi skal fortsette å utfordre det etablerte. Men vi skal også utvide programmet, vi får en jordnær kafé/bar hvor du kan spise og drikke godt og rimelig, og ikke minst spennende lokaler som skal fylles med aktiviteter for flere enn før – også for de aller minste av oss.

  • Vi ønsker med navneendringen å understreke at teaterhuset vi flytter inn i, skal være for flere enn dem som har funnet veien ned i kjelleren vi har vært i siden 1984. Det er også av respekt for trønderes forhold til bygget - et tradisjonsrikt hus med en lang historie for kultur som utfordrer, sier teatersjef i Rosendal teater Per Ananiassen.

Ønsker å inkludere flere

Ambisjonen er at Rosendal teater skal bli et hus for de sterke opplevelsene. De som rører noe i oss. Øyeblikk vi vil huske, som vi delte med andre. Det fysiske fellesskapet, mangfoldet og takhøyden som scenekunsten kan gi, trengs kanskje mer enn noen gang i disse digitale tider. Men da må terskelen ned for å våge å se teater i andre former enn vi kanskje kjenner til, mener teatersjefen.

  • Derfor inviterer vi publikum – og nabolaget i Østbyen spesielt – til å være med å døpe kafeen vår. I helga vil vi som jobber her ta en dugnad med å gå rundt og invitere naboene våre. Vinneren blir gratispassasjer i et helt år og får muligheten til å se alt som vises her i vår regi. I tillegg til en lukket dåpsmiddag med 10 selvvalgte gjester – før vi åpner, forteller markeds- og kommunikasjonsleder Pia Martine Rosenkilde.

Les mer om konkurransen på www.rosendalteater.no.