Mari Eriksmoen i «Venter» i regi av Calixto Bieito. Festspillene i Bergen, 2019. Foto: Thor Brødreskift

Ambisiøs og ufullendt pietisme


(Bergen): Når Knausgård og Bieito har fått sjansen til å fortelle om Solveig, så fylles tomrommet fra Ibsen opp med en klassisk kvinnelig klisjé. Om Festspillforestillingen «Venter».

Det er en enkel scenografi som møter oss i Grieghallen når det er duket for årets festspillforestilling, Venter. Midt på scenen står en lysende hvit kube. Bak sitter Bergen Filharmoniske orkester. Mens publikum finner sine plasser i salen, stiller gradvis en og en sanger fra Edvard Grieg kor seg opp på rekke, foran kuben. En rad med sortkledte sangere står mellom oss og den lysende, lukkede kuben. De ser ut mot salen. De venter. Før de begynner må alle sitte, Hennes Majestet Dronningen også. 

Lese mer?
Jeg er abonnent Jeg er ikke abonnent
Logg inn Bli abonnent