Ensemblet i «Dark Noon», regi: Tue Biering. Premiére på Teater Republique i København 10. mai 2019. Foto: Annette Max Hansen

TIL AFRIKA for å stikke hull på mytene om De Andre – og våre forestillinger om oss selv

(Johannesburg): Det danske scenekunstkompaniet Fix & Foxy har reist til Afrika for å avlive våre europeiske myter om oss selv. Mariken Lauvstad møtte regissør Tue Biering og hans kunstneriske team under arbeidet med produksjonen «Dark Noon», som har premiére på Teater Republique i København i kveld.

I over ett tiår har danske Fix & Foxy (tidligere duoen Biering/Kristensen red. anm.)  kastet seg ut i kontroversielle og grensesprengende scenekunstprosjekter. Regissør Tue Biering – Reumert-belønnet kritikeryndling og uforbederlig provokatør – inviterer stadig nye medskapere med inn i sine kreative universer. Galskapen begynte allerede i 2005, da Fix & Foxy i en produksjon for Det Kongelige Teater bestemte seg for å outsorce nasjonalklenodiet Elverhøj til Bangladesh.

Lese mer?
Jeg er abonnent Jeg er ikke abonnent
Logg inn Bli abonnent
Finnes i utgave::