Deep Field, av Ingri Fiksdal. Foto: Istvan Virag

Dansekritikerpris til Ingri Fiksdal

Gratulasjonshilsen i anledning overrekkelsen av kritikerprisen for beste danseforestilling 2019, fra KHiO, avdeling Dans.

Kjære Ingri,

Jeg vil gjerne få gratulere deg varmt på vegne av avdeling Dans, og også Forskningsavdelingen, ved KHiO. Vi føler oss også stolte i dag, for det er så mye av din kunstneriske forskning, så mange av dine tanke-bevegelser og bevegelses-tanker, som manifesterer seg i Deep Field.

Forestillingen er modig, vakker, stringent og utfordrende.

I innledningen til disputasen din ved KHiO i våres, sa du at bakgrunnen for forskningen din ligger i en tro på kunst som et redskap for endring, gjennom å ta rollen som «helt ubrukelig», eller «utterly useless», i et samfunn der de fleste andre ting har et gitt og kjent formål.

Og videre at det er i konfrontasjonen med noe som motsetter seg klassifisering, at vi må se etter nye tilnærminger. At det er i disse øyeblikkene av liminalitet, eller midlertidighet, sårbarhet og usikkerhet, at potensialet for det uforutsette dukker opp.

Deep Field tar oss til en sånn yttergrense. I samspill med de sceniske virkemidlene omformes rett og slett en times løpetur til et eksistensielt vibrerende rom. Vår tid trenger kunst som tar oss dit!

Og vi er så glad for at du har tatt med både oss, studentene og publikum på denne løpeturen!

Gratulerer!

Torunn Robstad, på vegne av KHiO, avdeling Dans