Klassekampens jubileumsforestilling, Rockefeller, Oslo 28. november. Foto: Tormod Carlsen

Idealismens synergi

Køen gikk rundt hele Rockefeller da Klassekampen feiret sitt 50-årsjubileum med en musikal torsdag 28. november. Den uvanlige hybriden mellom profesjonell og amatør, avantgarde og revy, familiært og offentlig, fortjener omtale. For dette var en happening, og slike er det ikke for mange av.

La det være sagt: Å skrive om Klassekampens jubileumsforestilling er litt på siden av et scenekunstfaglig tidsskrifts mandat. For det første, er forestillinga en feiring  – en jubileumsforestilling som bør få lov til å være nettopp det. Den spilte kun én gang, og hadde avisens egne ansatte i rollene. Men med Espen Klouman Høiner på regi, Signe Becker på scenografi, koreografi av Magnus Myhr, Pål Hellesnes som komponist og Henriette Faye-Schøll i hovedrollen, hadde forestillingen allikevel et temmelig solid kunstnerisk team.

Lese mer?
Jeg er abonnent Jeg er ikke abonnent
Logg inn Bli abonnent