«Le présent qui déborde», regi Christiane Jatahy på Odéon 2019. Foto: Christophe Raynaud de Lage

Global scenkonst i Paris

(Paris): Teaterhösten i Paris rymmer en skön mix av språk och kulturell mångfald. Flera scenkonstnärer söker sig till klassiska myter och sagor för att belysa utmaningar i dagens komplexa värld.

Paris är väl etablerad som Europas – kanske världens – mest internationella teaterhuvudstad. Här blandas språk och urgamla myter med nya sceniska former. Den årliga Festival d’Automne (Höstfestivalen) är alltsedan 1972 en viktig institution för denna konstnärliga mångfald. Under september-december lockar den 250 000 åskådare på ett 40-tal spelplatser till ett rikt program av teater, dans och performance, konserter och utställningar. I år spelas verk från bland annat Sydafrika, Taiwan, Kongo, Kuba, Sydkorea, USA och Europa.

Lese mer?
Jeg er abonnent Jeg er ikke abonnent
Logg inn Bli abonnent