Claude Régy. Foto: Julien Bourgeois

Avskjed med det politiske teatret

(Paris): Den franske regissøren Claude Régy betegner «den materialistiske teatertradisjonen» som en katastrofe, og hevder at Jon Fosses dramatikk er en etterlengtet avskjed med det politisk didaktiske teatret. Vi møtte ham etter å ha sett hans iscenesettelse av «Dødsvariasjonar» på Théâtre National de la Colline.

Jon Fosses Dødsvariasjonar – Variations sur la mort – hadde premiere på Théâtre National de la Colline 8. oktober. Det er Claude Régys tredje Fosse-oppsetning på fire år. Den 80-årige Claude Régy regnes ikke bare som en viktig fornyer i fransk teater og som en oppdager av samtidsdramatikk, han er også den regissøren som skal ha lagt grunnen for Jon Fosses gjennombrudd i Europa.

Lese mer?
Jeg er abonnent Jeg er ikke abonnent
Logg inn Bli abonnent
Finnes i utgave::