Fredde Thurfjell, Adriana Savin og Arash Azarbad (fra v.) i «Acceleration» etter Emil Boss' diktsamling med samme navn. Regi: Henrik Dahl. Teater Tribunalen 2019.

Rapport fra et arbeidsgulv

(Stockholm): Arbeiderklassen utgjør omlag 30 prosent av befolkningen. Likevel er arbeidere i liten grad representert i kunst, litteratur og film. Men hvordan står det egentlig til? Og hvordan ble arbeiderklassen til «de andre»? «Acceleration» etter Emil Boss' diktsamling er et slags vitnesbyrd fra skurebøtta, som på senhøsten ble satt opp ved Teater Tribunalen i Stockholm.

Hver dag går tusenvis av mennesker i Norge på jobb og utfører arbeid nesten ingen legger merke til og enda færre verdsetter. Rengjøringspersonale, lagerarbeidere, kassebetjenter. De er her, midt iblant oss, men ser vi dem

Lese mer?
Jeg er abonnent Jeg er ikke abonnent
Logg inn Bli abonnent