Illustrasjon av Esther Megard til «Lappjævel» av Katrine Nedrejord. Framført på Litteraturhuset i Oslo i anledning den samiske nasjonaldagen, 6 september 2020. (Bildet er byttet ut, 08.04.2023)

Fornorskningens pris

I «Lappjævel» ser vi den strukturelle volden den norske stat påførte samiske barn under fornorskningspolitikken gjennom blikket til skolegutten Samwo.

«Lappjævel». Dette skjellsordet av en tittel stikker seg ut i programteksten til Litteraturhuset denne torsdagkvelden, den samiske nasjonaldagen, 6. februar. Til høyre bak talerstolen står dramatikeren, samiske Katrine Nedrejord, og til venstre har vi fiolinisten Ziwei Liu. Med tekst og musikk tar de for seg hver sin del av det lydlige, mens selve dramaet utspiller seg på en skjerm. Illustrasjonene til Esther Megard er preget av en bred og fargesterk strek.

Lese mer?
Jeg er abonnent Jeg er ikke abonnent
Logg inn Bli abonnent