Digitale scener - kommet for å bli

- Det sosiale rommet som det digitale nettet har utviklet siden slutten av 90-tallet er blitt et rom som også scenekunsten må forholde seg til og gjøre til sitt, sier regissør Tore Vagn Lid. I kveld strømmes hans iscenesettelse «03.08.38. Tilstander av unntak», men Transiteatret-Bergen avviker fra andre teatres «erstatningsprogram» ved å være tenkt og tilpasset flere formater, både skjermer og saler. 

Forrige lørdag rapporterte vi om situasjonen i Storbritannia, hvor Boris Johnson – så sent som dagen i forveien, altså fredag 20. mars – beordret teatrene stengt. Da hadde allerede Londons teaterdistrikt West End besluttet seg for å stenge, i likhet med Broadway og teatrene i en rekke europeiske land. 

Lese mer?
Jeg er abonnent Jeg er ikke abonnent
Logg inn Bli abonnent