Fra venstre: Jon Bleiklie Devik, Svein Roger Karlsen, Bjørnar Lisether Teigen, Sara Fellman og Heidi Gjermundsen Broch i Slåttekar i himmelen. Regi: Bentein Baardson. Det Norske Teatret 2020. Foto: Dag Jenssen

Solid handverk i alle ledd

På hovudscenen på Det Norske Teatret er dramatiseringa av Edvard Hoems roman Slåttekar i himmelen blitt til respektfulle og godmodige portrett av nøysomme, hardtarbeidande menneske som levde i Noreg, og av dei som dro til Amerika, for om lag 150 år sidan.

Romanen Slåttekar i himmelen er den første boka i Edvard Hoems slektskrønike som består av fire bind. Boka er kritikarrost og har nådd eit

Slåttekar i himmelen

Etter Edvard Hoems romen

Dramatisering: Kristian Lykkeslet Strømskag

Regissør: Bentein Baardson

Kostymedesignar: Ingrid Nylander

Lese mer?
Jeg er abonnent Jeg er ikke abonnent
Logg inn Bli abonnent