Teatersjef Stefan Larsson. Foto. Magnus Skrede/ DNS

Alene hjemme

Den ferske svenske teatersjefen Stefan Larsson rakk akkurat å komme i gang på Den Nationale Scene før det ble full stopp og permitteringer. Selv om samfunnet kommer i gang igjen, frykter Stefan Larsson for høsten fordi store deler av publikum er i risikogruppen. – Kjernepublikummet på de store teatrene er ofte eldre mennesker. Jeg tror det blir et stort inntektstap i høst, sier han.

Cabaret hadde akkurat begeistret både publikum og kritikere, og skuespiller Iben Akerlie og Preben Hodneland hadde kommet til Bergen for å øve inn Brand. Nå er hele produksjonen avlyst, og som ellers i samfunnet henger mye i luften på Den Nationale Scene.

Den Nationale Scene var først ut i Norge, og permitteringen ble gjeldende fra 28. mars. De ansattes representanter i styret vil ikke uttale seg offentlig, men henviser til styreleder Katrine Trovik. Teatersjefen gleder seg selvsagt til alt dette er over. 

Lese mer?
Jeg er abonnent Jeg er ikke abonnent
Logg inn Bli abonnent