Brynjar Åbel Bandlien i Dancing Recurrences ¬– a performative practice within dance and dance-making, Henie Onstad Kunstsenter, Høvikodden, 2019. Foto: Josh Lake

The Imitation Game

Brynjar Åbel Bandlien disputerer med prosjektet Dancing Recurrences ved Kunsthøgskulen i Oslo tysdag 21. april. Disputasen vil skje gjennom streaming-tenesta ZOOM. Dancing Recurrences er ein insisterande praksis-leik som lar dei tydelege oppdagingane utebli, skriv Jonas Øren, på bakgrunn av visninga på Henie Onstad Kunstsenter i desember i fjor.

Dansekunstnar Brynjar Åbel Bandlien har i løpet av si dansarkarriere gått frå å danse klassisk ballett i Hamburg Balletten og neoklassisk i Nederlands Dans Theater II, til å ha jobba i over tjue år med samtidsdansprosjekt både nasjonalt og internasjonalt med koreografar som Raimund Hoghe, Vera Mantero og Jennifer Lacey. Dei tre siste åra har Bandlien drive kunstnarisk forsking som stipendiat ved Kunsthøgskulen i Oslo, avdeling dans.

Lese mer?
Jeg er abonnent Jeg er ikke abonnent
Logg inn Bli abonnent