Produksjon for enhver pris?

Mens verden har stanset opp går digitaliseringen av scenekunsten i superfart. Men er produksjon for enhver pris nødvendigvis verdt det? Er feltet så villig til å tilpasse seg unntakssituasjonen at det kompromitterer selve fundamentet for egen kunstform –  fellesskapet? spør Mariken Lauvstad i denne kommentaren.

Det finnes øyeblikk i historien hvor teateret synes å ha betydd mer enn det vanligvis gjør. Omstendigheter som gjør at vi i større grad enn ellers konfronteres med det grunnleggende menneskelige behovet for å kjenne oss som deler av et fellesskap. Krisen vi befinner oss i akkurat nå, utgjør et slikt historisk øyeblikk. Plutselig har behovet for samhold og tilhørighet blitt langt mer akutt. Samtidig er denne krisen er annerledes enn andre kriser fordi en del av den består i at vi er henvist til isolasjon.

Lese mer?
Jeg er abonnent Jeg er ikke abonnent
Logg inn Bli abonnent