Aktivist og skuespiller Kay Sara. Foto: Wiener Festwochen

Denne galskapen må opphøre

Lørdag skulle skuespilleren Kay Sara åpnet Wiener Festwochen. Her er talen, nedskrevet av henne selv og regissøren Milo Rau, som ble strømmet live fra hennes oppholdssted i Nord-Brasil, og inngår i prosjektet School of Resistance. Vi har tidligere publisert Milo Raus tekst «Antigone i Arizonas, koronakrisen og de overflødiges opprør» (21.04.2020)

Denne talen starter med mange konjunktiver. Jeg skulle stått på scenen til Burgtheater og åpnet Wiener Festwochen. Jeg skulle vært første urbefolkningsrepresentant til å holde tale på dette teatret, som jeg har hørt er det største og rikeste i verden. Jeg skulle åpnet med et sitat fra en europeisk klassiker, Antigone: «Jorden er rik på underverk. Største underverk er mennesket selv»*

Lese mer?
Jeg er abonnent Jeg er ikke abonnent
Logg inn Bli abonnent