Gert Voss om Rosmer og Barabas

Mandag 21. juni strømmer Burgtheater Peter Zadeks suksessforestilling «Rosmersholm» fra 2000. Vi har hentet et intervju med skuespilleren Gert Voss fra tidsskriftets arkiv. I intervjuet snakker Gert Voss om sin tolkning av den blodtørstige jøden Barabas i Zadeks oppsetning av «The Jew of Malta» (2002), om rollen som Rosmer og utfordringene ved å spille Ibsen.

The Jew of Malta (ca. 1592) regnes for å gå Shakespeares The Merchant of Venice en høy gang, gjennom portrettet av den blodtørstige jøden Barabas. Men på Burgtheater i Wien har Peter Zadek funnet en måte å tolke stykket på, som ifølge hovedrolleinnehaveren Gert Voss; «gjør det til en fornøyelse å spille rollen.»

– Barabas var muligens et alter-ego av Marlowe, foreslår Voss. Han var spion, homofil, ateist og involvert i kriminelle affærer. Marlowe var som Jean Genet — mange århundrer senere.

Lese mer?
Jeg er abonnent Jeg er ikke abonnent
Logg inn Bli abonnent
Finnes i utgave::