Reform 97, av Tyra Tønnessen, spilles på Nationaltheatret i en ny, og bedre! smittetilpasset versjon, i følge Hanne Tømta. Foto: Øyvind Eide

Gjenåpning på sosial distanse

En forsiktig gjenåpning er i gang, men hvordan forholder teatrene seg til sosial distansering og smittevern i prøver og på scenen? Teatersjef Arne Nøst forteller at skuespillerne i en av de kommende produksjonene på Riksteatret nå vurderer å gå i frivillig karantene for å kunne spille nærkontakt-scener. Vi har innhentet kommentarer fra et knippe teatersjefer om korona-situasjonen.

Norge er tidlig ute med å gjenåpne. Men i flere europeiske land har strenge smittevernsregler ført til protester blant teaterfolk. I Sveits har Die Schweitzerische Bühnenverband (SBV) eksempelvis utviklet et konsept for smittevern, hvor det foreslås fire kvadratmeter plass for hver person på scenen. Videre anbefales det små og tette team i prøvene. Sang og blåseinstrumenter er «lov», men «høylytte» skrik og rop bør unngås.

Lese mer?
Jeg er abonnent Jeg er ikke abonnent
Logg inn Bli abonnent