1066 - Slaget ved Stamford bridge, av og med Statsteatret. Foto: Marius Hauge

Live-strømming fra Statsteatret

Pressemelding: Tirsdag 19. mai strømmer Statsteatret i samarbeid med Riksteatret forestillingen «1066 - Slaget ved Stamford Bridge» i en live versjon, hvor skuespillerne befinner seg på forskjellige kanter av landet.

Tirsdag 19. mai kl 21:00 byr Riksteatret på en direktesendt live-teaterversjon av Statsteatrets legendariske angrep på norgeshistorien «1066 - Slaget ved Stamford Bridge». Forestillingen spilles live, på nett, med fire skuespillere som befinner seg på fire ulike steder i Norge. Da pandemien traff oss måtte vi tenke nytt, sier Riksteatrets nye sjef Arne Nøst.

- Å vise digitalt teater kan knapt kalles en nyhet, men å gjøre det live og samtidig med fire skuespillere som befinner seg på hver sin kant av landet, blir en urpremiere for både oss og publikum, sier han.

Alt du trodde du visste om det berømte slaget, kan bli snudd på hodet når de rutinerte skuespillerne i Statsteatret går løs på norgeshistorien og kongesagaene - med respektløs dødsforakt for historien som en teatral versjon av Mythbusters. Lever vikingen i oss fremdeles? I forestillingen møter vi fire svette menn som med en fysikk av vekslende kvalitet gir alt for Norge.

Forestillingen spilles kun én gang, og har live-teater-premiere på Vierlive.no tirsdag 19. mai kl 21:00.

Med Gard B. Eidsvold, Cato Skimten Storengen, Kim Sørensen og Per Kjerstad.

Regi og manus: Yngve Sundvor. Les mer på www.riksteatret.no

Høsten går som planlagt for Riksteatret med turneer til 70 kulturhus i hele landet. Nå ser det ut til at teatret kan vise sine forestillinger på kulturhus over hele landet, dog med begrensninger på antall publikum i salen.  -Det at vi skal og vil vise teater i disse tider gir økt mening, sier teatersjef Arne Nøst.