Shakespeare-podcast

Vi minner om Nasjonalbibliotekets podcast om Shakespeare. Samtalene ledes av Maria Horvei, og fast deltager er Shakespeare- og Marlowe-forsker Marius Emanuelsen. I første del tok de for seg tragediene, i andre del komediene og nå er turen kommet for lyrikken og de historiske skuespillene (i fjerde del). les pressemelding under.

Hører vi navnet Shakespeare, er sjansen stor for at vi tenker på Hamlet eller Romeo og Julie. Men tragediedikteren Shakespeare er vanskelig å sammenfatte i ett enkelt strøk. Fra det merkelige, bloddryppende hevndramaet Titus Andronicus til noen av verdenshistoriens mest uutgrunnelige rollefigurer, som Hamlet, Macbeth og Kong Lear, er det et stort sprang. Hvordan er en slik utvikling mulig? Hvorfor kommer de største tragediene under James I, og ikke under Elizabeth II? Og hvordan ble de mottatt i sin egen tid?

«Å være eller ikke være» og «verden som en scene» – ingen diktere er mer innvevde i vår kollektive bevissthet enn William Shakespeare, men likevel kan selve tekstene hans oppleves som fjerne for mange i dag. Vinduet-redaktør Maria Horvei og universitetslektor og kritiker Marius Emanuelsen vil i 2020 slå et slag for å endre på dette. Sammen med teaterregissør Peer Perez Øian snakker de om tragedieforfatteren Shakespeare.

Dette er den første av i alt fire Shakespeare-samtaler med Maria Horvei og Marius Emanuelsen denne våren. Foruten tragediene settes Shakespeares komedier (19. mai), lyrikk (26. mai) og historiske spill (2. juni) under lupen.

Samtalen kan strømmes på våre nettsider her.

Om du heller vil se samtalen på Facebook, kan du klikke deg inn her. 

 

 

Publisert på: 
tir, 05/26/2020 - 15:44