«Raskolnikov» på Det Norske Teatret går av med hele seks nominasjoner til Heddaprisen 2019/20.

Hedda-nominasjonene 2020

Heddajuryen har vurdert årets norske teaterforestillinger, og listen over de 35 nominasjonene er nå klare!

Kjersti Horns intense, underholdende og skremmende aktuelle maratonoppsetning «Raskolnikov» med Preben Hodneland i tittelrollen og Emil Johnsen og Frode Winther som medspillere går av med hele seks nominasjoner, mens den langt mer lavmælte, men like sterke urpremieren «Trilogien» som åpnet Fossefestivalen i fjor får fire nominasjoner, deriblant hovedrollenominasjon til Gjertrud Jynge. 

Strindbergs «Dødsdansen» av regidebutant Fredrik Longva og Antiteatrets tankevekkende og lekne klimaforestilling «Før vi dør» er sammen med iscenesettelsen av Linn Skåbers «Til ungdommen» andre gjengangere på listen.

For 23. gang kan Norsk teater- og orkesterforening (NTO) presentere de nominerte til landets mest omfattende teaterpris, Heddaprisen! I dag ble listen over de nominerte offentliggjort under en presselansering på Den Nationale Scene (DNS) i Bergen, i samarbeid med Det Vestnorske Teateret.

Presselanseringen ble ledet av teatrets skuespillere Ameli Isungset Agbota og Tormod Løvold, med både juryens talsperson Jan Landro, Heddakomiteens leder Solrun Toft Iversen og et knippe nominerte til stede. 

Rikt teaterår med politisk brodd

Heddajuryen peker i sin uttalelse på at teateråret har vært rikt og variert og bydd på så vel spektakulære oppsetninger i det store formatet, som utsøkte produksjoner på mindre scener. 

– Likeledes registrerer juryen at politikken stadig har en plass i våre teaterhus. Der finner den gledelig ulike former, uttrykk og virkemidler. Dagsaktuell er den, også, enten den belyser vold, miljø- og klimaproblematikk eller annet, sier Jan H. Landro, juryens talsperson.

Han understreker samtidig at norsk scenekunst har et teaterår bak seg som endte med å bli et unntaksår.

– Likevel ga dette året oss så mange fine opplevelser at det ikke kunne være tvil om at Heddaprisene skulle deles ut også for sesongen 2019-2020, sier han.

Heddajuryen 

Heddajuryen som i sesongen 2019-2020 nominerer og etter hvert kårer vinnere til Heddaprisen har bestått av Borghild Maaland Eberson, Hedda Fredly, Anki Gerhardsen, Jan H. Landro, Petter S. Rosenlund, Mode Steinkjer og Andreas Wiese.

Årets vurderingsgrunnlag

Forestillinger med premiere etter 6. mars er ikke med i juryens vurdering for sesongen 2019/2020 grunnet koronapandemien.

Prisutdeling 13. september

Heddaprisutdelingen 2020 vil finne sted søndag 13. september på Det Norske Teatret. Utdelingen skulle normalt ha funnet sted 14. juni, men ble utsatt på grunn av koronasituasjonen.

SE HELE NOMINASJONSLISTEN HER.