The Beautiful and ‘Sweaty Concepts’ of Caribbean Carnival Costumes: Michelle Reyes’s 2018 award winning “D’Rise of de Cherry Blossom” costume D'Rise of de Cherry Blossom, kostyme av Michelle Reyes, 2018. Foto Jacquey Taucar

Kostymedesign og kritisk tenking

I dag opnar videobiblioteket costumeagency.com, som eit ledd eit kunstnarisk forskingsprosjekt i regi av professor i kostyme Christina Lindgren ved KHiO. Saman med dramaturg Sodja Lotker frå Academy of Performing Arts i Praha og omlag 80 kostymedesignarar og utøvarar, undersøkast kostymet sin eigenart og performativitet. Konferansen Critical Costume 2020 går av stabelen 21.- 23. august, og markerer eit høgdepunkt i eit ganske så lite utforska fagfelt innanfor scenekunsten.

– Korleis vart ideen om ein konferanse om kostymedesign til?

Costume agency

Costume Agency er støtta av Direktoratet for internasjonalisering og kvalitetsutvikling i høgare utdanning (Diku) og Kunsthøgskulen i Oslo. 

www.costumeagency.com

Lese mer?
Jeg er abonnent Jeg er ikke abonnent
Logg inn Bli abonnent