Prisvinnerne Knut Ove Arntzen og Sven Åge Birkeland. Foto: Sjur Pollen

Formidler og igangsetter Knut Ove Arntzen

– Jeg så for meg teatervitenskap som en plattform for å formidle noe nytt inn i det norske teatermiljøet. Det var jeg veldig bevisst helt fra første stund, forteller professor og kritiker i Norsk Shakespearetidsskrift, Knut Ove Arntzen. Søndag ble han tildelt Heddakomiteens Ærespris, sammen med teatersjef Sven Åge Birkeland.

Gratulerer med Heddakomiteens Ærespris! Du får den sammen med Sven Åge Birkeland, som var med på å etablere, og  senere har ledet BIT Teatergarasjen (1983/84). Mange tenker vel på deg som en inspirator og fødelshjelper for denne alternativ-scenen. Men også for kompanier som Baktruppen og Verdensteatret. Hva kjennetegnet denne tiden og den generasjonen?

Knut Ove Arntzen svarer på e-post, etter at tildelingen ble offentliggjort søndag kveld:

Lese mer?
Jeg er abonnent Jeg er ikke abonnent
Logg inn Bli abonnent