DNS arrangerer solidaritetskonsert for flyktningbarn i Hellas

DNS inviterer til en stemningsfull og morsom førjulsfamiliekonsert med et stjernelag på Store Scene søndag 13. desember. AURORA og Sondre Lerche skal sammen med barn fra Fyllingsdalen Teater og Edvard Grieg Guttekor, skuespillere og Cabaret-orkesteret fra DNS, fremføre en perlerad av kjente sanger. Alle inntekter går til Dråpen i havet, og utdeling av bleier og soveposer i flyktningeleirene i Hellas.

Konserten «Å tenke på en venn» strømmes også direkte på dns.no. Her oppfordres seerne til å vippse et bidrag til formålet.
– Det har vært et stort engasjement blant ansatte, artister og våre venner på Fyllingsdalen Teater og Edvard Grieg Guttekor, for å få dette til. Rapportene fra flyktningeleirene i Hellas, der barn sover rett på bakken og mangler det mest nødvendige, er opprørende. Julen er en tid der vi tenner lys for glede, håp og fred, og vi ønsket å gi et konkret bidrag til arbeidet som gjøres i leirene, sier teatersjef Stefan Larsson.
AURORA og Sondre Lerche fremfører låter sammen med DNS’ sjumannsorkester, som ellers spiller i «Cabaret». Fem skuespillere fra DNS har valgt sine julefavoritter, og barn fra Fyllingsdalen Teater og Edvard Grieg Guttekor har forberedt morsomme numre av juleklassikere. 
Alle medvirkende stiller opp gratis.
– Koronarestriksjonene betyr at vi dessverre har sterkt begrenset kapasitet i salen, så foreløpig kan vi kun selge 20 billetter. Håpet er selvsagt at vi får legge ut flere fra 7. desember, men vi skal uansett strømme konserten direkte på nett. Direktesendingen blir gratis, men vi oppfordrer sterkt til å gi et beløp til Dråpen i havet, sier teatersjefen.
Dråpen i Havet er til stede på Lesvos, Samos, i Nord-Hellas og i Athen-området, og jobber inne i fire flyktningleirer. De baserer seg på frivillig arbeidskraft som bor i Hellas, og donasjonene går direkte til distribusjon av bl.a. varme klær og soveposer, bleier og medisiner. Dråpen i havet arrangerer også aktiviteter for barn.
 

Medvirkende: AURORA I Sondre Lerche I Bjørn Willberg Andersen I Ida Holten Worsøe I Ragnhild Gudbrandsen I Knut Erik Engemoen I Herman Ljung I Linnea Selvik Hellesøy, Kristoffer Skinlo, Susanne Bernt, Mathias Tiedemann og Olav, Sverre og Eva Thornam fra Fyllingsdalen Nye Teater I Julius Jetne Edelmann, Benjamin Winter, Erlend Lothe Vollan, Live Marie Lexau-Nordvik, Jonatan Ruben og Birger Frigstad Aarbø fra Edvard Grieg Guttekor I Musikere: Helge Lilletvedt, Jan Kåre Hystad, Øystein Knaus Fosshagen, Ole Jacob Hystad, Hans Marius Andersen, Halvor Folgerø og Ivar Thormodsæter
 

Musikalsk arrangør: Helge Lilletvedt Regi: Bjørn Willberg Andersen Inspisient: Kirsti Rosseland