En digital suksess av Jo Strømgren Kompani

30 kunstfilmer under konseptet Corona Sessons opplever stor interesse med 235. 000 seere over hele verden.

Rare filmer for rare tider 
Som respons til covid-19 utviklet Jo Strømgren Kompani konseptet Corona Sessions og laget en serie med kunstfilmer som har blitt publisert ukentlig siden premieren i april. Hver film består av håndplukkete kunstnere som aldri har improvisert sammen før. Kunstnerne har scenografi, kostymer, lys og rekvisitter til rådighet - resten er opp til kunstnerne selv. 

Lekent, uventet og risikofylt
En times improvisasjon er blitt til kortere filmer, som til nå har blitt sett av over 235.000 mennesker over hele verden! Kompaniet har jobbet med komponist og musiker Maja Ratkje, skuespiller Kate Pendry, samtidsdanser Line Tørmoen, skuespiller Eindrine Eidsvold fra Nationalteateret, solist Silas Henriksen fra Nasjonalballetten, samt nærmere 50 andre utøvende kunstnere i Oslo-regionen. 

«Et lekent alvor, tilfeldig og presist på samme tid», skrev  Martin Lervik i Norsk Shakespearetidskrift om Corona Sessions i juni.

Betydning
«Det har kjentes riktig å bruke kompaniets ressurser på å fremme mange ulike kunstnerskap i en krisetid. I en tid hvor fellesskap er viktigere enn noensinne håper jeg dette prosjektet er til inspirasjon, både for kunstnere og seere.» Jo Strømgren 

Kompaniet
JSK skaper vanligvis teater og dans for scene, og har i en årrekke vært en av Norges største kulturelle eksportartikler. Kompaniet markerte i 2018 sitt 20-årsjubilieum og har turnert i over 60 land med sine 35 produksjoner. Med Corona Sessions markerer kompaniet seg igjen som en spydspiss innen scenekunsten, der kompaniet midt i en krevende tid har hatt mer aktivitet enn noen gang. Corona Sessions er initiert av Jo Strømgren, som både er kurator og regissør av til sammen 30 filmer.

Her er et utvalg av 5 filmer:
Session #5 – Yoshifumi Inao og Eindride Eidsvold
Session #7 – Samantha Lynch og Bergmund Waal Skaslien
Session #10 – Oda Kirkeø Nyfløtt og Rolf-Erik Nystrøm
Session #15 – Ivar Sverrinsson og Shi Pratt
Session #25 – Juni Dahr og Vebjørn Sundby

Se alle filmene her: https://jsksessions.com