Mary Seacoles, Marsha P. Johnson og Ulrich Cross, i installasjonen «The Unforgotten», av kunstnerne Sadeysa Greenaway-Bailey og Anna Fleischles, Young Vic, 2020.

Glemte helter

(London): Hvilke mennesker er det som blir husket som foregangsmenn og -kvinner? Og hvem blir utelatt og glemt? Med utgangspunkt i Black Lives Matter-bevegelsen, har Young Vic plukket ut tre glemte helter, hvis portretter har ruvet over teatergaten The Cut i London sentrum i høst, skriver Johanne Elster Hanson i denne kommentaren.

I kjølvannet av Black Lives Matter-protestene som har funnet sted verden over, har Europa og Amerikas mange statuer blitt et tema – også i dette tidsskriftet. Er det riktig å la uttalte rasister forbli på sin opphøyde sokkel? I Norge tok diskusjonen en ny vending for noen uker siden, da den med Carl von Linnés benk i Botanisk Hage også begynte å omfatte sittemøbler. 

Lese mer?
Jeg er abonnent Jeg er ikke abonnent
Logg inn Bli abonnent