DNS GJENTAR STRØMME-SUKSESS

Den Nationale Scene hadde suksess med tre videostrømminger i desember av teatersjef Stefan Larssons iscenesettelse av «Onkel Vanja». Forestillingen ble vist tre ganger, og ble sett av rundt 3000 seere i Norden, fordelt på ulike digitale enheter. Nå får publikum tre nye muligheter til å se forestillingen gratis hjemme i sin egen stue. Les pressemelding og tidspunkter for strømmingene her

For å møte behovet for meningsfulle opplevelser i mørketiden av året valgte DNS å strømme høstens suksessforestilling «Onkel Vanja», som teatersjefen selv har regi på. Sammen med scenograf Sven Haraldsson, har han utviklet et scenisk univers der filmens detaljrike realisme møter teatrets lekne virkemidler. Seertallene fra desember viser at 71 prosent av seerne var norske, mens 26 prosent befant seg i Sverige. De tre strømmingene hadde også seere i blant annet Danmark, Finland og andre europeiske land.

– Seertallene er meget positive, spesielt med tanke på at publikum kun kan se forestillingen i det 2 timer og 30 minutter lange vinduet som forestillingen varer. Dette dramaet treffer fortsatt en nerve og har en merkelig aktualitet, sier Stefan Larsson om «Onkel Vanja».

«Onkel Vanja» ble tatt godt i mot av anmelderne etter premieren på teateret i oktober, med flere 5-ere på terningene i norske medier. Etter nettsendingene av forestillingen i desember, var også Svenska Dagbladet full av lovord om forestillingen. Der fremheves det blant annet hvordan nærbildene lar oss «njuta av det intelligenta och subtile spelet». DNS fikk mange positive tilbakemeldinger i sosiale medier og e-poster fra publikum både i Norge og Sverige som takker for at de fikk mulighet til å se forestillingen.

Suksessen med strømmingene gjør at DNS nå legger ut tre nye sendinger av «Onkel Vanja» i januar. Sendetidspunktene blir som følger:

Onsdag 13. januar kl. 21.00
Mandag 18. januar kl. 21.00
Søndag 24. januar kl. 16.00

(Publisert 11.01.2020)