«Il cielo no è un fondale» / «The Sky is not a Backdrop» av Daria Deflorian och Antonio Tagliarini, Odéon – Théâtre de l’Europe, Festival d’Automne à Paris. Foto: Elizabeth Carecchio

Digitala berättelser från Europa

Lessingdagarna är en årligen återkommande teaterfestival på Thalia Theater i Hamburg, som består av en rad gästspel. Den 13:e årgången mellan den 20 januari och den 1 februari 2021 blev digital och hade fått titeln «Stories from Europe». Varje afton mellan kl. 19 och 24 var ett digitalt gästspel tillgångligt på nätet.

Den energiske teaterchefen Joachim Lux hälsar oss åskådare välkomna till ett omfångsrikt teaterprogram: föreställningar från elva av de teatrar som ingår i nätverket mitos 21. Han föreslår att vi skall korka upp en flaska vin! Så kommer en rad teaterchefer till orda på trailern. De talar om framtiden, som kommer att bli annorlunda än nuet (det brukar den ju bli…), den talar om det underbara i att nå ut i hela Ryssland och kanske ännu längre, så att åskådarna inte behöver resa till Moskva, de talar om ny ung publik, de talar om hopp, de talar om kärlek (men inte om tro).

Lese mer?
Jeg er abonnent Jeg er ikke abonnent
Logg inn Bli abonnent